Babynamen

You are here: Home / Babynamen

De zoektocht naar leuke babynamen

Voor de zoektocht naar een leuke baby naam komen de onderstaande tips misschien van pas.

  – Houdt bij het kiezen van babynamen ook rekening met de achternaam.
  – Als u uw kind meerdere namen wilt geven denk daarbij dan wel aan de volgorde. Want anders kunnen er rare initialen op bijvoorbeeld een brief komen te staan.
  – Wanneer u kiest voor een langere naam, bedenk dan wel dat de kans op afkortingen groot is.En dat dan de naam niet meer zo leuk is al u in eerste instantie voor ogen had.
  – Het is makkelijk als de voornaam van u kind verschillend begint dan de rest van uw gezin, vooral met brieven, anders weet u niet voor wie de brief bestemd is.
  – Vergeet niet dat als de baby klein is de naam leuk is maar als uw kind groter wordt de naam nog steeds passend moet zijn.
  – Als u voor buitenlandse babynamen kiest hou er dan rekening mee dat de kans bestaat dat een hoop mensen de naam verkeerd uitspreken en/of verkeerd schrijven.
  – Zeg de naam vaak hardop, samen met de achternaam en proef de klank en het ritme. Een lange achternaam gaat soms beter met een korte voornaam dan met een lange voornaam en andersom.
  – Voor een goede klank kun je beter vermijden dat de voornaam eindigt met dezelfde letter als waar de achternaam mee begint.
  – Een veel voorkomende achternaam vraagt om een minder gebruikelijke achternaam. Bijvoorbeeld Jan Jansen.
  – Als je twijfelt over een bepaalde naam, zoek dan door. Kies een naam die in ieder geval die bij jezelf alleen maar prettige gevoelens oproept.
  – Nog een tip voor het geboortekaartje. Indien je uiteindelijk kiest voor een van de unisex namen of minder bekende babynamen, vermeldt dan zeker op het geboortekaartje of je er een dochter of zoon hebt bij gekregen.
 Jongensnamen

Jongensnamen

 Meisjesnamen

Meisjesnamen

Voor nog meer namen kunt u kijken op de site van Zee van namen